Voedselbank produkt van de maand

Voedselbank Gouda

De door u in geleverde artikelen worden door ons  naar Gouda gebracht.

Voedselbank Gouda

Product van de maanden juli  en augustus 2018 voor de Voedselbank…..shampoo, doucheschuim, tandpasta  etc.

Voor de maanden juli en augustus staat de inzamelingsdoos weer klaar achterin de kerk voor  toiletartikelen zoals shampoo, doucheschuim, stukken zeep, tandpasta, tandenborstels, bodylotion etc.

Heeft u er erg in als u boodschappen gaat doen om wat van deze artikelen extra mee te nemen voor de Voedselbank? De mensen die afhankelijk zijn van de pakketten van de Voedselbank zijn er u dankbaar voor.

Namens de diaconie,

Jolanda Koppenaal

Seniorenontmoeting

seniorenontmoeting

Seniorenontmoeting van Woensdag 20 juni

Woensdag 20 juni was alweer onze laatste ontmoeting met elkaar voor het seizoen 2017-2018.

Het was prachtig weer buiten, maar gelukkig konden we weer ongeveer 35 gasten verwelkomen. Op het programma stond deze keer een heerlijke High Tea. Na de opening van Janny werd er uitleg gegeven wat voor lekkers er allemaal was klaargemaakt door de dames. Teveel om alles op te noemen maar de mosterdsoep was één van de favorieten!

Iedereen liet het zich in ieder geval heerlijk smaken en we zijn met elkaar in gesprek geweest over koetjes en kalfjes.

De gesprekken moesten even onderbroken worden toen Ida langs kwam om te inventariseren wie er mee wil en kan met het jaarlijkse reisje dat deze keer gepland staat op woensdag 29 augustus aanstaande. Was u niet op de Seniorenontmoeting, maar wilt u graag mee, neemt u dan contact op met Ineke Bos, 373526 of met één van de diakenen. Ik heb gehoord dat het een combinatie gaat worden van water en chocola! Denkt u nu bij het lezen dat lijkt mij wel wat, die Seniorenontmoeting, dan is het reisje een mooie gelegenheid om het nieuwe seizoen in te gaan. Ook dan is een telefoontje naar één van de diakenen voldoende Iedereen die zich heeft opgegeven of zich nog gaat opgeven, ontvangt in de maand augustus nog een brief met de bijzonderheden van die dag.

Rond 16.15 uur sloot Jolanda het seizoen af en wenste iedereen wel thuis en een mooie en goede zomerperiode toe.

Namens Ida, Ineke, Inge, Hanneke, Janny, Anja, Fenna, Gees, Trudi en Jolanda graag tot ziens op woensdag 29 augustus.

Op woensdag 18 april was er een gastspreker uitgenodigd. Dhr. Sander Rijneveld, van het natuurmuseum De Wielewaal uit Willige Langerak, vertelde ons aan de hand van zelfgemaakte foto`s over de ontwikkeling van de natuur in een veranderd landschap. Hij toonde ons schitterende natuurfoto´s gemaakt in de Krimperwaard, Lopikerwaard of Alblasserwaard. Een bezoekje aan dit museum is zeker aan te bevelen. Voor meer info kijkt u een op www.museumdewielewaal.nl

Collectemunten

Er zijn 4 kleuren collectemunten namelijk: groene van € 0,50, blauwe van € 1,00 en rode van € 1,50 en oranje van € 2,00.

De munten kunnen per 20 stuks van één kleur besteld worden door overmaking van het vereiste bedrag op NL34 RABO 0311 67 6642 t.n.v. Protestantse Gemeente Moordrecht - Gouderak onder vermelding van het aantal munten en gewenste kleur/waarde.

De bestelde munten worden bij u thuis bezorgd. De munten zijn verpakt in plastic zakjes die ook weer hergebruikt kunnen worden. De lege plastic zakjes kunt u in de collectezak stoppen.

Het gebruik van collectemunten bevelen de kerkrentmeesters u van harte aan. Collectebijdragen in de vorm van collectemunten zijn, anders dan bij contant geld, bij de belastingdienst op te voeren als giften. Indien u in aanmerking komt voor giftenaftrek in uw aangifte inkomstenbelasting is dit voor u dus voordeliger.