Kerkdienst De Stroom

Deur col NPV Zuidplas

Koningsdagexpositie 2019

Koningsdagexpositie in de Dorpskerk in Moordrecht

Op 27 april van 9.30 tot 17.00 uur is er een kunstexpositie in de Dorpskerk op Kerkplein 12 in Moordrecht. Deze 11e Koningsdagexpositie heeft het thema ‘Een goed gesprek’ en bestaat uit werken van kunstenaars uit Moordrecht en Nieuwerkerk aan de IJssel.

In elk kunstwerk schuilt een verhaal. Het leuke van kunst is dat iedereen de vrijheid heeft om er eigen gedachten bij te hebben of er iets anders in te zien dan een ander. Op die manier reiken de deelnemende kunstenaars gespreksstof aan. Er is daarom ook volop ruimte voor ontmoeting én gesprek in de prachtige, historische Dorpskerk.

Opening

Om 9.30 uur wordt de expositie feestelijk geopend door voormalig huisarts in Moordrecht, dr. A. van der Wild. Vanaf dat moment staat de koffie klaar en is de kerk de hele dag vrij toegankelijk.

Deelnemende kunstenaars

De kunstenaars die dit jaar hun werk exposeren zijn: Joke Pols, Trudi Bos, Jasper Westra, Teuneke Beusink, Joke van der Vlist, Nelly de Bruin, Nellie Springvloet, Jan ’t Hart, Margot de Jong, Gerrie Verbree, Mirjam van Straten, Alicia van Krimpen, Angelique Coenraads, Annemarie Elshout, Liesbeth Kool, Ans Kool, Marja van Eijk en Agaath de Kwaadsteniet.

Muzikale omlijsting

Vanaf 12.00 uur is er live kamermuziek in de kerk, in diverse bezettingen met piano, strijkers, fluit en klarinet. Het MIDK-ensemble verzorgt de muzikale omlijsting tijdens het eerste deel van de middag en vanaf 15.00 uur speelt salonorkest Pistache.

Pop up Koningsdagexpo for kids

Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd ook een klein schilderij maken én dat direct exposeren in de kerk.

Gepubliceerd op 15-09-2018