Welkom

Welkom

Als Protestantse gemeente "De Stroom" te Moordrecht-Gouderak willen wij een open gemeenschap zijn die haar heil zoekt in Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Heer. In Hem weten ook wij ons geborgen bij de God van het volk Israel. Daarom willen wij deze Jezus navolgen op zijn weg van gehoorzaamheid. Als Protestantse gemeente "De Stroom" te Moordrecht-Gouderak willen wij een open gemeenschap zijn die haar heil zoekt in Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Heer. In Hem weten ook wij ons geborgen bij de God van het volk Israel. Daarom willen wij deze Jezus navolgen op zijn weg van gehoorzaamheid.

Kerkdienst(en)

 

Kerkdienst De Stroom

datum/tijd:
do 18-04 19:30 uur
locatie:
Dorpskerk

Witte Donderdag

Muzikale medewerking: Gyget kwartet
voorganger ds. J.W. Leurgans
1e collecte Diacinie
2e collecte
Deur col

Kerkdienst De Stroom

datum/tijd:
vr 19-04 19:30 uur
locatie:
Dorpskerk

Goede Vrijdag
voorganger ds. R.P. vd Plicht
1e collecte
2e collecte
Deur col

Kerkdienst De Stroom

datum/tijd:
za 20-04 22:00 uur
locatie:
Dorpskerk

Stille Zaterdag

voorganger ds. J.W. Leurgans

Mmv: Bertus en de Refo’s 
1e collecte
2e collecte
Deur col

Kerkdienst De Stroom

datum/tijd:
zo 21-04 10:00 uur
locatie:
Dorpskerk

Pasen

Mmv: Jeannette Verkerk en Anna Oudijk 
voorganger ds. R.P. vd Plicht en ds. J.W. Leurgans
1e collecte Eredienst
2e collecte Onderhoud Gebouwen
Deur col KIA Paascollecte

Nieuws

10e Koningsdagexpositie in de Dorpskerk


 

Terugblik Koningsdagexpositie 2018

Op vrijdag 27 april jl. vond de 10e   Koningsdagexpositie plaats in de Dorpskerk. Een selectie uit het werk van alle voorgaande edities werd teruggehaald naar de kerk, aangevuld met nieuw werk van de groep kunstenaars uit Moordrecht. De kunstwerken werden op thema en jaar geëxposeerd, wat resulteerde in een mooie overzichts-tentoonstelling. En ook dit jaar was de kunst weer divers; van schilderkunst tot keramiek, van zilversmeedwerk tot tekst. De expositie ontving dit jaar ruim 1100 bezoekers.

Om 9.30 uur opende bakker Johan Tuijnder de expositie door – geheel in stijl – een brood door te snijden. Bezoekers van de expositie werden op dit brood getrakteerd, naast de feestelijke oranje soesjes uit dezelfde bakkerij.

 

In de middag mochten kinderen in de basisschoolleeftijd ook zelf aan de slag als kunstenaar én hun schilderijtje direct exposeren. Circa 50 kinderen maakten een eigen werk. Om 16.30 uur onthulde ds. Rob van der Plicht de winnaars van de workshop bij de kunstenaars: Lisanne (8 jaar) en Bente (6 jaar).

 

En ook dit jaar werd de Koningsdagexpositie muzikaal omlijst. Er waren gedurende de dag diverse optredens met piano, fluit, strijkers en saxofoon. De muzikanten zorgden voor mooie luistermomenten en een bijzondere sfeer in de Dorpskerk.

Hartelijk dank aan alle enthousiaste kunste-naars, musici, deelnemertjes aan de pop-up Koningsdagexpositie for kids, vrijwilligers, de koster en natuurlijk aan bakker Johan.

Commissie Vorming & Toerusting

 

Hier een video van omroep zuidplas https://omroepzuidplas.nl/artikel/2018/04/27/10e-koningsdagexpositie-de-dorpskerk-moordrecht-video

 

Foto van de 10e Koningsdagexpositie

 Er zijn nog geen reacties op dit bericht


Add Comment

Gepubliceerd op 14-04-2018

  • Currently 0,00/5 Stars.