do 18-04 19:30 uur

Deur col KIA Paascollecte

10e Koningsdagexpositie in de Dorpskerk

Terugblik Koningsdagexpositie 2018

Op vrijdag 27 april jl. vond de 10e   Koningsdagexpositie plaats in de Dorpskerk. Een selectie uit het werk van alle voorgaande edities werd teruggehaald naar de kerk, aangevuld met nieuw werk van de groep kunstenaars uit Moordrecht. De kunstwerken werden op thema en jaar geëxposeerd, wat resulteerde in een mooie overzichts-tentoonstelling. En ook dit jaar was de kunst weer divers; van schilderkunst tot keramiek, van zilversmeedwerk tot tekst. De expositie ontving dit jaar ruim 1100 bezoekers.

Om 9.30 uur opende bakker Johan Tuijnder de expositie door – geheel in stijl – een brood door te snijden. Bezoekers van de expositie werden op dit brood getrakteerd, naast de feestelijke oranje soesjes uit dezelfde bakkerij.

In de middag mochten kinderen in de basisschoolleeftijd ook zelf aan de slag als kunstenaar én hun schilderijtje direct exposeren. Circa 50 kinderen maakten een eigen werk. Om 16.30 uur onthulde ds. Rob van der Plicht de winnaars van de workshop bij de kunstenaars: Lisanne (8 jaar) en Bente (6 jaar).

En ook dit jaar werd de Koningsdagexpositie muzikaal omlijst. Er waren gedurende de dag diverse optredens met piano, fluit, strijkers en saxofoon. De muzikanten zorgden voor mooie luistermomenten en een bijzondere sfeer in de Dorpskerk.

Hartelijk dank aan alle enthousiaste kunste-naars, musici, deelnemertjes aan de pop-up Koningsdagexpositie for kids, vrijwilligers, de koster en natuurlijk aan bakker Johan.

Commissie Vorming & Toerusting

Hier een video van omroep zuidplas https://omroepzuidplas.nl/artikel/2018/04/27/10e-koningsdagexpositie-de-dorpskerk-moordrecht-video

Foto van de 10e Koningsdagexpositie

Gepubliceerd op 14-04-2018