Kerkdienst De Stroom

2e collecte: Eredienst
Deurcollecte: De Stroom jeugdwerk

Pim Vink 50 jaar organist

Sinds 1968 bespeelt Pim al het orgel in de gemeente. Te beginnen in de ontmoetingskerk. Na de fusie dus hier in de Dorpskerk.

Al vroeg bleek Pim muzikaal. Hij begon met trommelen bij Kunst na arbeid.

Al gauw werd het klarinet in het harmonieorkest.

Thuis bezat hij een traporgel, wat hij zelf omgebouwd had met een electrische windmotor.

In de jaren 70 bouwde hij met een aantal vrienden een aantal pijporgels. Volgens overlevering staat er nog één bij hem thuis.

In de ontmoetingskerk kwam in 1969 een ander orgel. Daar heeft Pim een rol in gespeeld.

Noten lezen doet Pim op een speciale manier. Hij doet dat via de klavarscribo methode. Dat betekent wel een hoop extra werk. De muziek moet namelijk „vertaald“ worden. En dat is handwerk. Hij is daar erg veel mee bezig geweest.

Maar, dat heeft hij ervoor over. Pim leeft voor de muziek.

Over zijn muzikale voorkeur : Bach, Bach en nog eens Bach.

Wij zijn dankbaar, Pim dat jij 50 jaar voor ons hebt willen spelen.

Ik hoop dat je nog een tijd door wilt, en kunt gaan.

We zijn blij en dankbaar voor de energie, die jij al die jaren hebt willen stoppen in het begelijden van onze zang en nog meer.

Hiervoor onze dank.

pim1.jpg