Jeugdvereniging "Onderzoekt de Schriften"

Drie JV-ers over de JV

JV avonden

Elke vrijdag begint om 20:00 de JV, maar we beginnen pas echt na het Moordrechts kwartiertje. Officieel duren de avonden tot 22:00, maar vaak blijven veel mensen nog gezellig na kletsen. Op een avond zijn er ongeveer 15-20 mensen.

Er zijn twee verschillende avonden: thema-avonden en ontspanningsavonden.

Thema-avonden gaan over een Bijbels thema aan de hand van een boekje van de HGJB en wordt voorbereid door twee mensen van de JV. Er wordt gezongen en in kleine groepjes wordt het thema besproken. Hierdoor ontstaan er interessante discussies over het thema en komen verschillende visies naar boven.

Op ontspanningsavonden beginnen we ook met een inleiding uit de Bijbel en worden er enkele liederen gezongen. Ontspanningsavond zijn informeler dan thema-avonden en de tijd na de pauze wordt meestal gevuld met spelletjes. Hierdoor kan je de medeleden van de JV op een ontspannen manier beter leren kennen.

Met Robert en Gerard hebben we twee voorzitters die tijdens de avonden een oogje in het zeil houden. (denken ze zelf 😉)

Eén keer in het jaar komt er een spreker, die vertelt over zijn of haar werkzaamheden voor een goed doel.

Kortom: JV is er voor iedereen.

Uitjes

Ook zijn we regelmatig buiten de bovenzaal te vinden.

We gaan er ongeveer 2 keer per jaar op uit om iets buiten de deur te doen. Zo zijn we in de voorgaande jaren bijvoorbeeld gaan bowlen, glow in the dark golfen, zwemmen, springen in jumpsquare en nog veel meer. Zo kunnen we lol met elkaar hebben en meteen een betere band met elkaar krijgen. Het is belangrijk om het serieuze gedeelte wat af te wisselen met ontspannen activiteiten.

Ring activiteiten

Ongeveer 4 keer per jaar komen we met de Jeugdverenigingen van Boskoop, Bleiswijk, Moerkapelle en Waarder samen.

We hebben dan een preekbespreking, spelavond of volleybalavond.

Ook hebben we natuurlijk ieder jaar de jv jaarvergadering. Misschien ken je het wel, of misschien hoor je er nu voor het eerst over. De jv jaarvergadering fungeert als afsluiting van het jv seizoen voor de rest van de gemeente. We noemen het ook wel de dineravond Hier eten we met elkaar, doen we iets om geld op te halen voor een goed doel en presenteert de secretaris van de jv het afgelopen jaar en de penningmeester het financiële gedeelte. Het is altijd een hele gezellige avond voor jong en oud in de gemeente. Dat is in vogelvlucht een beetje wat we doen op de jv naast de thema en ontspannings avonden.

JV weekend

Ook gaan we elk jaar op JV weekend.

Dit jaar (18-21 oktober 2019) was dat in Arendonk in België. We vertrokken op vrijdagavond en arriveerden (na veel file) om 20.30 in België. Zaterdag zijn we naar Eindhoven gegaan om bungy soccer te spelen en de stad te bekijken. ’s Avonds hadden we bonte avond met als thema de 70’s.

Zondag zijn we ’s ochtends naar een kerkdienst geweest in Eindhoven en ’s middags kwam de dominee met zijn gezin op bezoek. We hadden met hen een soort mini-kerkdienst en daarna hebben we nog samen gegeten. ’s Avonds hebben we nog spel gedaan en na een kort nachtje was het al weer maandag.

Dit weekend stonden we stil bij wat een goed karakter is en kwamen we tot de conclusie dat een goed karakter het niet zit in het doen van goede dingen, maar in het meer gaan lijken op God.

Kortom: het was een ontzettend leuk weekend met weinig slaap, maar veel gezelligheid Ik heb het als nieuw lid ook heel erg naar mijn zin gehad en ik voel me helemaal thuis in deze groep.

Heb je verder nog vragen over de JV? Of lijkt het je leuk om te komen? Bel gerust met één van de voorzitters!

Robert Noordegraaf (tel: 06-31681715)

Gerard Slingerland (tel: 06-23753423)