Alpha cursus

alpha2.gifWaar leef ik voor? Wie is Jezus? En wat heeft Hij met ons leven te maken ? Als u met dit soort vragen rondloopt kan de Alpha-cursus iets voor u zijn.

Wat is de Alpha cursus?

De Alpha-cursus biedt iedereen een mogelijkheid om uit te zoeken wat het christelijk geloof inhoudt. De bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om in kleine groepen na te praten en vragen te stellen. De Alpha-cursus is een plek waar geen enkele vraag als te simpel of bedreiging wordt gezien.

Wat houdt het in?

De Alpha-cursus duurt 10 weken: Eén avond in de week plus een weekend. Het is mogelijk om de eerste avond te komen kijken of de cursus iets voor u is.

Voor wie is het?

De Alpha-cursus is toegankelijk voor iedereen.

Bijvoorbeeld voor mensen

• die meer willen weten van het christelijk geloof
  • die pas christen zijn geworden
  • die de 'basics' van hun geloof (nog) eens willen doordenken.

Wat kost het?

De Alpha-cursus is gratis. Wel vragen wij een kleine bijdrage voor de maaltijden en het weekend.

Waar en wanneer is het?

Het is de bedoeling dat er in de loop van het jaar weer een cursus start. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden.

De Alpha-cursus wordt gehouden in de huiskamer van :

Alpha

Martien en Suzan van Dam
telefoon 378685

Wij zijn op zoek naar...

Bidders (bidden voor cursisten en begeleiders)

Kokers (nog 1 of 2 kokers die gedurende de cursus een warme maaltijd voor ons willen bereiden)

Organisators (het organiseren van het alpha weekend)

Teamleden (het in de toekomst begeleiden van een alpha-cursus)

Bezorgers (bezorgen van uitnodigingen en het persoonlijk uitnodigen van Moordrechtenaren)

Gitarist (die ons wil begeleiden bij het zingen van de liederen)