Jaarthema voor het kerkelijke    seizoen 2016-2017

“We delen ons leven met velen. Met gezin, met vrienden, met collega’s, met gemeenteleden. We gaan relaties aan en verbinden ons met mensen, binnen maar zeker ook buiten de kerk. We verbinden ons met de samenleving om ons heen. Je leven delen begint klein. In het leven van alledag, thuis in het gezin, op school en op het werk met collega’s. Maar we delen ons leven ook in de kerk, waar generaties in gesprek gaan over hun ideeën en vragen, over hun leven en geloof. En buiten de kerk, met de mensen die op ons pad komen. We delen blijdschap en verdriet. We delen in twijfel en in geloof. We delen met mensen die we zelf uitzoeken maar ook met mensen die we niet zelf uitzoeken maar ons nodig hebben.”

Startzondag 18 september:

Op 18 september hopen we het nieuwe seizoen te openen met de startzondag. Het thema van dit kerkelijk jaar is “Deel je leven”.

De dienst zal in het teken staan van het jaarthema, we hopen veel verschillende onderwerpen en gedachten met elkaar te delen.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: we beginnen met een “gewone” dienst, daarna komen er diverse activiteiten en workshops.

Zo kunt u zich verdiepen in Facebook, wat delen we op social media?

Er komt een hoek waar (al dan niet jolige) foto’s gemaakt kunnen worden, deel je foto. Er zal een “speeddate”hoek komen waar u kort en bondig meer van elkaar te weten kunt komen onder het motto “Wat wil je delen”.

Een vierde activiteit zal een jeugd/ jongeren activiteit worden.

Na de activiteiten delen we een kopje soep en een broodje met elkaar. Rond 13.00 uur hopen we af te ronden.

Dit jaar is gekozen voor een compact programma in en rond de dienst. We hopen dat ons kerkgebouw te klein zal zijn.

Protestantse Gemeente "De Stroom" te Moordrecht-Gouderak | www.pgdestroom.nl